Totaal aantal bezoekers

woensdag 25 april 2012

Prorail

http://www.prorail.nl/Publiek/Infraprojecten/NoordHolland/OVSAAL/Documents/4%20Habitatgeschiktheidsbeoordeling_074884334_VD.pdf

Vorige week woensdag waren we bij een voorlichtingsmiddag van Prorail.

Vanwege zichtlijnen voor de machinist en het gevaar van takken op leidingen wilden zij in eerste instantie zeer veel bomen kappen op het talud en liefst tegelijkertijd. Dit heeft gevolgen voor aanwezige flora en fauna, het aanzicht, onze gezondheid(ivm Co2 reductie en fijnstofopvang door bomen) en mogelijk ook het geluidsreducerende effect van zo'n beplanting.

Ze leven wel met Muiderberg mee en willen proberen het talud weer wat dichter te laten begroeien door sommige bomen te snoeien (afzagen) zodat die lager weer uitlopen en zodat lager gelegen bomen en struiken meer kans krijgen.

Aan het eind van dit jaar worden vanaf knooppunt Muiderberg tot aan de Hollandse brug geluidsschermen geplaatst aan de Muiderbergse kant en we hopen dat er pas tot de hoogstnoodzakelijke snoei wordt overgegaan na het plaatsen van die schermen die misschien nog wel ingrijpender voor de zichtlijnen van de machinist zullen zijn dan de bomen.
Zodra we meer weten posten we dat hieronder in een reactie.

Geen opmerkingen: