Totaal aantal bezoekers

dinsdag 5 juni 2012

Opening Natuurboulevard


Heen en weer

De Natuurboulevard wordt op zaterdag 9 juni feestelijk geopend met een ‘Heen-en-Weer’ fietsevenement. Met de Heen-en-Weer Route verkent u op een speelse manier de Natuurboulevard. De route gaat van het Diemerpark, langs IJburg, door Muiden en Muiderberg naar het Voorland bij Hollandse Brug. Een mooie 14 kilometer lange route langs bossige natuur, polderlandschappen en het strand van Muiderberg. Tussen 10.00 en 14.00 uur kunt u de route afleggen. De Heen-en-Weer routekaart is deze dag gratis af te halen bij Fort bij Diemerdam waar ook verschillende partners aanwezig zijn om u bij te praten over de Natuurboulevard. De route is uitgestippeld als puzzeltocht en zo verkent u de natuur en bijzondere plekjes van de boulevard. Na afloop van de route kunt u de ingevulde ‘puzzelkaart’ inleveren bij Fort bij Diemerdam. U maakt dan kans op een vaartocht inclusief verzorgde picknick. Download de puzzelkaart

Voor kinderen is er tussen 13.00 en 15.00 een gratis workshop freerunning bij Fort bij Diemerdam. Onder leiding van ervaren freerunners leren de kinderen hoe je snel én spectaculair van de ene naar de andere plaats kunt rennen, springen en duiken. Kinderen dienen stevige sportschoenen te dragen.

Officiële opening 

Na de Heen-en-Weer Route wordt om 14.00 uur bij Fort bij Diemerdam de Natuurboulevard feestelijk geopend door gedeputeerde Jaap Bond van provincie Noord-Holland, samen met bestuurders van de gemeenten Diemen, Muiden, Naarden en Bussum, Hoogheemraadschap Amstel, Gooi en Vecht en Staatsbosbeheer. 

Geen opmerkingen: