Totaal aantal bezoekers

maandag 13 april 2015

Maar intussen zitten we niet stil....

Een beetje weinig tijd gestoken in het bijhouden van dit weblog... de hockeyveld procedure kost helaas nog steeds veel tijd en energie.. 
We dachten in januari een inhoudelijke uitspraak van de Raad van State te krijgen en waren met 14 man sterk afgereisd naar den Haag, ook onze deskundige Gereon Bargeman, schrijver van de Ruimtelijke Visie Muiderberg was meegegaan.. helaas stonden we binnen de kortste keren weer buiten omdat de gemeente een magistrale fout had begaan ondanks het inschakelen van de hulp van advocatenkantoor Boekel de Neree. 
Zij hebben na het bestemmingsplan hockeyveld goed te keuren, het nieuwe bestemmingsplan Landelijk gebied Muiderberg aangenomen, en... jullie raden het al, daar stond het hockeyveld niet op...Juridisch is het zo dat dan de hele procedure voor t hockeyveld weer over moet. De gemeenteraad besloot in in vergadering in februari voor een verkorte procedure zonder zienswijze mogelijkheid met als gevolg dat we tot deze week hadden om opnieuw bij de raad van State aan te geven dat en waarom we tegen de aanleg van het veld op deze plek zijn. Op 2 juni gaan we weer naar Den Haag met Hart voor Muiderberg, Vereniging Vrienden van het Gooi en aanwonenden/belanghebbenden die ook bezwaar maken. Tot die tijd kunnen we ons beroepsstuk nog aanvullen en we zijn daar ook nog steeds mee bezig!
We doen dit ook namens de meer dan 600 zienswijze-indieners, want als iedereen zelf bezwaar zou maken zou dat €200 aan griffiekosten per persoon zijn!
We kunnen uw financiële steun goed gebruiken, bovenaan de pagina vindt u onze gegevens, ieder bedrag is welkom om dit mooie stuk van ons dorp te beschermen.Verder kregen we gelukkig ook goed nieuws!
Van de Lakeland Foundation klik voor meer informatie kregen we een mooi bedrag om een website te laten maken. Het lastige van een weblog is dat oudere artikelen niet makkelijk  terug te vinden zijn, dus later dit jaar hopen we jullie een website aan te kunnen bieden waar alle informatie op eenvoudige manier terug is te vinden.

Nog meer goed nieuws kwam van Stichting Dik Groen! (klik voor website)
Zij willen ons dit jaar financieel steunen bij het organiseren van 2 activiteiten om kinderen meer in contact te brengen met de natuur en we zijn al bezig om in mei een middag voor een groep kinderen te organiseren met 2 imkers die alles over bijen gaan vertellen, laten zien en proeven. Natuurlijk krijgen ook de wilde bijen en hommels en het belang van bloemrijke bermen alle aandacht en gaan we leuke dingen maken die met bijen en bloemen te maken hebben. Een verslag volgt daarna.
Vorige week woensdag heb ik ingesproken tijdens de commissievergadering om onze blijdschap uit te spreken over de Nota Natuurlijk Muiderberg van ecologe Toot Oostveen van de gemeente. We hebben afgelopen jaar veel overlegd en dat heeft mede tot dit stuk geleid. Met name informatie uit het ecologisch bermbeheerstuk dat we in 2012 schreven is hierin terecht gekomen.
We hopen dat de natuur in Muiderberg eindelijk de aandacht gaat krijgen die zij verdient! Via onderstaande link kunnen jullie onder punt 8 van de komende raadsvergadering de stukken doorlezen. Aanstaande donderdag 16 april wordt het in de raadsvergadering behandeld.

Andere dingen waar we jullie nog over willen vertellen zijn de inventarisatie van het Echobos die in opdracht van de gemeente is uitgevoerd en waar we aan mee hebben geholpen, daarover in een later stuk meer. Tegelijkertijd is er een cultuurhistorisch onderzoek uitgevoerd in het Echobos en beide stukken zullen leiden tot een opknapbeurt in ecologisch en cultuurhistorisch opzicht.
Kijk intussen nog even naar de honderden stinzebloemen waaronder deze kievitsbloemen die door ons geplant zijn 2 jaar geleden en die nu prachtig staan te bloeien bij de 2 Echobosingangen.

Begin dit jaar zijn we ook naar de conferentie Sterren dichterbij in het provincie huis geweest, we hopen in de toekomst ook een bijdrage te kunnen leveren om de nachten donker te krijgen en houden. Het beschermen van de nachtelijke duisternis staat immers ook in onze statuten...

Begin maart hebben we hard meegewerkt en genoten op de vrijwilligersdag van Landschap Noord Holland op het Domijn in Weesp


Groen Muiderberg heeft als cadeau voor de ingebruikname van de nieuwe werkschuur van Naardermeer rietsnijder Wouter Slors een kerkuilennestkast gemaakt en samen met hem opgehangen. We hopen dat deze gauw bewoond zal zijn en houden jullie op de hoogte.
Er lagen al uilenballen op de grond en Wouter had m gedurende de winter regelmatig gezien.

Helaas ontvingen we van Martin Jut het droeve bericht dat een van de jonge kerkuilen 52 dagen na het ringen dood terug is gevonden aan de Dijkweg, 1 km van z'n nestkast. Martin heeft de ringgegevens opgestuurd naar het vogeltrekstation en kreeg terug dat het een van onze geringde jongen van de Googweg was..
Er is nog meer te vertellen maar dat komt in een volgende editie!
Geniet van het voorjaar in ons prachtige dorp!

Geen opmerkingen: