Totaal aantal bezoekers

zaterdag 1 december 2012

Bomen planten

In het voorjaar kreeg Groen Muiderberg geld van de gemeente om in het kader van het 200 jarig samengaan van Muiden en Muiderberg 2 bomen te planten.
Wij wilden dit ook doen om de gemeente te helpen herinneren aan haar herplantplicht van de bomen die op de Brink zijn gekapt vorige winter en die de komende 9 jaar nog gaan verdwijnen.

Vandaag zijn ze de grond in gegaan; een 15- jarige winterlinde tegenover de snackbar op het Vestingplein in Muiden en een 15 jarige beuk op een mooi hoekje van de Brink, vlak voor je de Dorpsstraat inrijdt.
Geassisteerd door onder andere Arnaud van Dijk van Kwekerij Gooi en Eemlust  en in Muiden door Guus Kroon  hebben we de (gelukkig door de gemeente gegraven) gaten gevuld met boomkluit, potgrond en verrijkte grond.

15 december volgt het ceremoniĆ«le gedeelte aan het eind van de middag voorafgaand aan de opening van de Winterfair op de Brink.  Burgemeester en misschien enkele raadsleden zullen dan de plaquette onthullen en een boshyacintenbolletje planten aan de voet van de beuk, deze 2 soorten komen vaak samen voor.
Iedereen van harte uitgenodigd!
De exacte tijd volgt nog.....

Het lege gat waar een dode eikenboom stond....

Daar komt de beuk

passen en meten

palen plaatsen

In Muiden onder toeziend oog van de B.O.A.

Veel aanloop en hulp
De winterlinde komt te staan  tussen kastanjebomen die allemaal aan de kastanjebloedingsziekte lijden en waarschijnlijk op den duur allemaal vervangen moeten worden, misschien door winterlindes?

Wij willen Ab Schulp, chef buitendienst van de gemeente, hartelijk bedanken voor zijn hulp!
Geen opmerkingen: