Totaal aantal bezoekers

zaterdag 1 juni 2013

Ondertussen in Muiderberg.....

Kwamen de in oktober door ons geschonken en samen met bewoners geplante stinzenbollen bij de ingangen van het Echobos langzaam boven de grond..
winteraconieten al in januari

 hyacinten eind februari


de bosanemonen die er al stonden

boshyacinten


sterhyacinten


maarts viooltje
Holwortel
daslook


Intussen ook nog een eend aan de rand van het Echobos bevrijd van een plastic sluiting die om zijn bek en hals vastzat, als we m niet te pakken hadden gekregen dan was het zeker z'n dood geworden.
Er wordt daar helaas altijd veel troep in de sloot gegooid door mensen die de voetbalclub verlaten.

Een gedeelte van de oogst van Muiderberger rietsnijder Wouter Slors ligt aan de rand van het Naardermeer te wachten tot het opgehaald wordt... wat een plaatje binnen onze dorpsgrenzen!


Pinksterbloemen langs de Meerkade, indicatie van goed maaibeheer en waardplant van de vlindersoort oranjetipje

De door Groen Muiderberg geschonken beuk op de Brink begon gelukkig prachtig uit te lopen!Doordat het riet gemaaid is in de winter is de daar overvloedig bloeiende dotterbloem goed te zien in het rietland.

Het is een beschermde plant.

En de afgelopen, weken, dagen....

-Zijn we begonnen met een bomencursus bij het IVN, al 2 cursusdagen er op zitten, ook nog een avond gevolgd over afwijkingen van bomen en wat daaraan te zien is.

-Was de vleermuisavond was een groot succes, we bleven tot half 3 twijfelen of we het wel door moesten laten gaan in verband met de kou en mogelijke regen (vleermuizen vliegen niet als het onder 10 graden is en al helemaal niet als het regent). Uiteindelijk knapte het op en gingen we met 20 man tijdens een prachtige avond waarop op we ook de eerste meikever zagen vliegen op pad over de Brink, Echobos, langs de waterkant en door de Flevolaan. We  hebben verschillende soorten gezien en gehoord door middel van batdetectoren, heel bijzonder om zo met elkaar in de schemering door het prachtige dorp te lopen!

-Hebben we de samen met onze advocate gemaakte zienswijze tegen de aanleg van een 2e hockeyveld op de locatie naast het Kocherbos bij de gemeente ingediend.
 Daarnaast zijn er ruim 600 andere zienswijzen ingediend. Wij hopen dat naast de juridische argumenten de gemeente ook goed luistert naar de emotionele en persoonlijke bezwaren die het dorp dankzij Hart voor Muiderberg en facebook de afgelopen weken behoorlijk hebben bezig gehouden.

-Hebben we het markeerlint voor dit jaar alweer binnen om de bijzondere planten te markeren langs de wegen van het buitengebied. Deze wegen worden eind juni voor het eerst gemaaid, ik zal hier binnenkort meer over schrijven. Dit jaar mogen we ook de vogelmelk op de Brink markeren, dit is ook een beschermde plant.

-Zijn we met een klein groepje vandaag bij een kennismakingsdag bij de imkervereniging Bussum geweest en we gaan dit jaar waarschijnlijk een bijenvolk neerzetten in het dorp (ver van de woonhuizen)
Voor een nog betere bestuiving van de wilde en tuinbloemen in ons dorp.

-Hebben we maandag 3 juni een cursusavond natuurbeschermingsrecht van Milieu Federatie Noord Holland.

Geen opmerkingen: